Hacamat Faydaları Nelerdir Hangi Gün Yapılır

  • 16 Mart 2024
  • 129 kez görüntülendi.
Hacamat Faydaları Nelerdir Hangi Gün Yapılır

Hacamat Faydaları Nelerdir Hangi Gün Yapılır
Hacamat, geleneksel tıp teknikleri arasında en tanınmış seçenek tedavi tekniklerinden birisidir.
Hacamat Nedir,
Detoks tekniği olarak fikir edinilen hacamat (Arapça: حجامة, Hijamah, hajamat); binlerce sene evvelce Hindistan ve Çin tıbbından köken almış bir tedavi şeklidir. Dünyanın çoğu üklesinde vakitgelen bir kesim doğrulusunda sayısal değeri tekrardan anlaşılan geleneksel tıp teknikleri, son senelerde çoğu hastalığın tedavisinde yarar gerçekleştiren bir seçenek olarak görülür. Günümüzde Avrupa ülkeleri başta olmak üzere çoğu ilerlemiş coğrafyada, bu tedavi çeşidinin sağladığı avantajlar araştırma altına alınıyor.
Hacamat Neden Yapılır,
Hacamat tedavisinde kupa ya da bardakların yerleştirildiği bölgenin genelde ağrılı bölgeler olmasına özen gösterilir. Ağır metalleri temizleyen etkili bir teknik bulunduğu bilimsel araştırmalarla da belirleme edilmiştir. Bölgeden alınan kan ile koldan alınan venöz kan arasında ürik asit, kan yağları bilhassa ağır metallerin oranları yönünden anlamlı bir fark belirleme edilmiştir. Yani bu bölgeden alınan kanın özelliği direkt alınan venöz kana göre daha değişik bulunduğu çoğu üniversite de oluşturulan tıbbi araştırmalarla ve iki ayrı takım çalışmalarıyla meydana konmuştur. Hacamat tedavisinin namacıyla yapıldığına istikbal olursak; bedende belirleme edilen pis kanı temizlemek, bağışıklığı güçlendirmek, bedendeki ödemi attırmak ve psikolojik olarak rahatlamak gibi sebepler ile tercih edilir. İyi bir şekilde netice almak amacıyla ayda 1 kez olmak üzere 5 ya da 7 oturum olarak yaptırılması gerekmektedir.
Hacamat Nasıl Yapılır,
Deri altında birikmiş olan ve bedende detaylı rahatsızlıklara sebebiyet verebilecek toksik kanın vakumlanarak dışarı atılması prosedürü olarak tanım edilebilir. Bu yapılırken deri neşter ya da daha keskin ideal bir şeyle kesilir, buradaki kan geniş ağızlı bir bardak ya da kupa sayesinde çekilir. Hacamat’ın kupa tedavisinden farkı ise bu teknikte bedende kesik açılır ve kanın bu yolla dışarı atılması sağlanır. Bu teknikte deri bir neşter sayesinde çizilir ve meydana gelen kesik üstüne hacamat kupası adı verdiği cam bir bardak ya da kupa ters biçimde kapatılır. Daha sonra vakumlama sayesinde deri altındaki kan çekilir.
Günümüzde etkili çok detaylı detoks tekniklerinden biri olarak görülür. Bugün ağrı tedavisinde kullanılan, hacamat tedavisi, bilhassa nöropatik ağrı diye tanımladığımız başka ağrı tedavi tekniklerine yanıt vermeyen tedavilerde başarılı neticeler alınmaktadır. Hem de onarılmaz bir şekilde kanser hastalarının ağrı tedavilerinde ve ümmin (bağışıklık) düzeneğinin güçlendirilmesinde destek tedavi olarak kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra migren ağrıları, epilepsi gibi tıbbi tedavilerin yetersiz kaldığı hallerde hacamat tedavisi ile son derece iyi neticeler alınmaktadır.
Aynı vakitte kalp hastalıklarında, şeker hastalıklarında tedavinin seyrini ılımlı duruma getirebiliyor. Sedef hastalığında da tesirlerini görebiliyoruz. İnsan bedeninu ve organlarını besleyen kandır. Eğer bir yere kan ulaşmıyorsa orada sorun vardır. Hem kanın ulaşamadığı yere kanın ulaşmasını sağlar, hem de o bölgeyi resmen kırmızı ışık alarmı sunarak bütünüyle uyararak iyileştirir. Hem de hasta olmayan bir insanın senede en az iki kez yapılması halinde, o sene içersinde enfeksiyonlar başta olmak üzere; kalp krizi, felç geçirme ve organların hasar görme riskine karşı koruma sağlamış olur.
Hacamat Ne Zaman Yapılır,
Ünlü tıp alimi İbn-i Sina da Tıbbın Kanunu adlı eserinde Hicri 5 ile 25. günlerin arasında yapılmasını tavsiye etmiştir. Bunun Miladi Takvime denk gelen ortalaması ise bahar aylarının başlangıcıdır. En doğru vakit ise sıcak havalarda kan dolaşımının daha düzgün yükselmesi namacıylaiyle bahar sonu ya da haziran başıdır. Sıhhat bakanlığından ruhsatı olan, sertifikası olan bunun eğitimini alıp tamamlamış ve sınavını prosedürüş olan tıp hekimleri doğrulusunda uygulanması çok önemlidir. Tertemiz ortama ilgi ederek doğru bir merkezi ve doğru bir hekimi seçmeniz önemlidir.
Hacamat Ne İşe Yarar,
Vücuttan ağır metalleri temizlemek
Kirli kan diye tabir edilen, sırt bölgesindeki lenf dolaşımının daha zayıf bulunduğu bölgelerdeki kanı temizlemek,
Yapılan bölgelere taze ve oksijenli alyuvarların göçü ile dokularda yenilenmenin bulunduğu çok etkili neticeler elde etmeye çalışmak.
Modern tıp bugünümüzde bilimin en yeni metotları ile birlikte detaylı hastalıklarla mücadele ederken, binlerce senelik insanlık tarihinin deneyimlerinden yola çıkan geleneksel tıp da kendi teknikleriyle bu çalışmalara katkı gerçekleştirmeyi hedefler.
Hacamat Noktaları Nerelerdir,
Hacamat tedavi noktaları ile ilgili bilgi sahibi olmak çok önemlidir zira bedenin yalnızca belli yerlerine, yani baş, sırt, üst ve alt ekstremite ve bacaklara uygulanır. Vücudun ön alanının sınırlı tedavi noktalarına sahip bulunduğu söylenirken, en yararlı kısımların kulak arkası ve baş, başın merkezi ve omuzlar arası üst alanı bulunduğu söylenir. Bu noktaların yanı sıra bedenin başka detaylı bölgelerine de uygulanmaktadır.
Hacamatın Faydaları,
Esasında sırt bölgesindeki lenf dolaşımının daha zayıf bulunduğu bölgelerdeki kanı temizler.
Yapılan bölgelere taze ve oksijenli alyuvarların göçü ile dokuların yenilenmesini sağlar.
Özellikle nöropatik ağrı diye tanımladığımız başka ağrı tedavi tekniklerine yanıt vermeyen tedavilerde fevkalade başarılı neticeler alınmaktadır.
Onarılmaz bir şekilde kanser hastalarının ağrı tedavilerinde ve ümmin (bağışıklık) düzeneğinin güçlendirilmesinde destek tedavi olarak kullanılmaktadır.
Migren ağrılarının giderilmesinde Romatizma tedavisi, mide, bağırsak hastalıkları, karaciğer yetersizliği zihinsel ve ruhsal çoğu hastalıklarda, böbrek hastalıklarını giderir.
Epilepsi gibi tıbbi tedavilerin yetersiz kaldığı hallerde son derece iyi neticeler alınmaktadır.
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve direnç kazandırır.
Vücuda canlılık ve enerji vermesinden ötürü cilt ve beden daha genç görünür.
Beyin işlevlerini canlandırır. Analitik düşünme becerisini arttırır.
Bu tekniğin tedavi edebileceği birtakım hastalıklar ve rahatsızlıklar şunlardır:
Kronik öksürük ve akciğer hastalıkları
Hipertansiyon (yüksek tansiyon),
Mide sorunları ve ülserler,
Böbrek (böbrek) hastalığı,
İrritabl bağırsak sendromu,
Depresyon,
Uykusuzluk,
Psikolojik haller ve sinirlilik,
Aşırı uyku,
Boyun ve omuz ağrısı,
Sırt ağrısı,
Romatoid artrit ve kuvvetli baş ağrıları (migren)
Hacamat Öncesi Hasta Ne Yapmalı?
Hastaların hacamat yapılmadan evvelce hiçbir şey yememelerinin yanı sıra, ister bir gün evvelce ister bir gün sonra cinsel ilişkiden kaçınmaları önerilmektedir. 48 saat vakitsince çok çok su içmek ya da hayvansal kaynaklı yiyecekler yemek de tavsiye edilmez. Hem de tuzlu, baharatlı ve ekşi yiyecekler yemekten kaçınılması gerekir.
Hacamat Acı Verir Mi,
Şimdiye kadar oluşturulan çalışmalar, hacamatın natural bir terapi bulunduğu amacıyla rastgele bir yan tesiri olmadığını göstermektedir. Temiz, tertemiz ekipman kullanmak da çok önemlidir. Temiz ve sterilize aletler kullanılırsa hastalar aynı gün içersinde ağrı ve yara izi olmadan olumlu netice alırlar. Yüzsenelardır en süratli tedavi tekniği olarak bilindiği amacıyla vakitgelen olarak Asya, Afrika ve Uzakdoğu ülkelerinde uygulanmaktadır. Avrupa’da da son senelerde seçenek bir tedavi durumuna geldi. Fakat olumsuz neticelere sebebiyet vermemek hedefiyle yetki sahibi eksprlerin bu tekniği programı gerektiğinin altı çizilmelidir.
Hacamat Yaptırdıktan Sonra İz Kalır Mı?
Hacamat doğru şekilde uygulandığında bedende kalıcı olarak rastgele bir iz kalmaz. Hacamattan sonra bedende az da olsa bir iz kalır ancak, şunlar kalıcı değildir. Kısa vakit içersinde kendi kendine iyileşir. Eğer uygulamadan sonra kalıcı bir iz kalıyorsa bu hacamat programının doğru yapılmadığını gösterir. Bu yüzden eksper bir hekim doğrulusunda, iyi bir hastane ya da klinikte yapıldığından emin olunmalıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ