Omega 3 Önemli Faydaları Nelerdir

  • 21 Şubat 2024
  • 638 kez görüntülendi.
Omega 3 Önemli Faydaları Nelerdir

Omega 3 Önemli Faydaları Nelerdir
Merhabalar sevgili deryabaykalca.com takipçileri bugün sizlere omega 3 ne kadar önemlı oldugunu paylaşmak istiyorum,Her insanın bağışıklık sistemi amacıyla lüzumlu olan omega yağ asitlerinden Omega-3 ile ilgili hazırladığımız bu yazıda, Omega-3 sahibi olan besinlar ve iyi geldiği birtakım hastalıklar yer alıyor. Omega-3’ün sizlere sağladığı avantajlar da yazımızın en merak edilen başlıkları arasında. “Neden Omega-3 sahibi olan besinlar yemeliyim?” diye düşündüğünüzde sizler amacıyla faydalı olacak bu yazımız, bir tık uzağınızda olacak!
Omega 3 Faydaları
Kalp damar sağlığını korur.
Kolesterolü dengeler.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Zeka gelişimine katkı sağlar.
İltihaplı hastalıklara karşı etkilidir.
Göz sağlığına iyi gelir.
Depresyon ve anksiyete belirtilerini hafifletir.
Cilt sağlığını destekler.
İnsülini dengeler.
Anne ve bebek sağlığını korur.
En doğru bulgular ve sıhhatli neticeler amacıyla eksper hekim desteği alınız. İçeriğimizde yer alan bulgular reçete kalitesi taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…
Bazı bünyeler omega 3 takviyelerine ya da sahibi olan besinlere karşı titiz olabilir.
Kullanım evveli sıhhat profesyoneline danışınız.
Kalp Damar Sağlığını Korur
Omega-3 yağ asitleri, kalp ve damar sağlığını destekleyerek kolesterol düzeylerini dengeleme, kan basıncını düşürme ve kalp temposunu planlama gibi etkisiyle bilinir. Bu bilhassari yardımıyla kalp-damar hastalıkları tehlikesini azaltabilir.
Omega-3 yağ asitleri, yüksek trigliserit düzeylerini azaltmada etkilidir. Yüksek trigliserit seviyeleri, kalp-damar hastalığı tehlikesini artırabilir. Omega-3 takviyeleri, trigliserit düzeylerini denetim altında tutarak bu riski azaltabilir.
Kolesterolü Dengeler
Omega-3 yağ asitleri, bilhassa EPA (eikosapentaenoik asit) ve DHA (dokosaheksaenoik asit) formları, LDL (kötü) kolesterol düzeylerini düşürmeye yardımcı olabilir. Aynı vakitte HDL (iyi) kolesterol düzeylerini artırarak kolesterol profilini dengeleyebilir.
Bağışıklık Sistemini Güçlendirir
Omega-3 yağ asitleri, bağışıklık düzeneğinin güçlenmesine yardımcı olabilir. Antienflamatuar etkisi, bedeni hastalıklara karşı koruma yönünden mühim kılar.
Zeka Gelişimine Katkı Sağlar
Omega-3 yağ asitleri, bilhassa EPA (eikosapentaenoik asit) ve DHA (dokosaheksaenoik asit) formları, beyin sağlığı amacıyla mühimdir. Bu yağ asitleri, öğrenme, hafıza ve konsantrasyon gibi beyin işlevlerini destekleyebilir.
İltihaplı Hastalıklara Karşı Etkilidir
İrritabl barsak belirtisi gibi bağırsak hastalıkları, süreğen iltihaplanma ile ilişkilidir. Omega-3 yağ asitleri, bağırsak iltihabını azaltabilir ve İBS semptomlarını hafifletebilir.
Omega-3 yağ asitleri, Romatoid artrit gibi otoimmün hastalıklarda iltihaplanma ve mafsal ağrısı üstünde olumlu etkiler gösterebilir. EPA ve DHA’nın antiinflamatuar bilhassari, mafsal iltihabını azaltabilir ve semptomları hafifletebilir.
Göz Sağlığına İyi Gelir
DHA, retina tabakasında yer alır ve göz sağlığı amacıyla kritiktir. Omega-3 yağ asitleri, göz kuruluğu gibi sorunları önleyebilir ve yaşa bağlı makula dejenerasyonu gibi göz hastalıklarının tehlikesini azaltabilir.
Depresyon ve Anksiyete Belirtilerini Hafifletir
Omega-3 yağ asitlerinin, bilhassa EPA’nın, depresyon semptomları üstünde olumlu etkisi olduğuna dair çoğu tetkik bulunmaktadır. EPA, nörotransmitter seviyelerini düzenleyebilir, sinir hücreleri arasındaki iletişimi güçlendirebilir ve beyin iltihaplanmasını azaltabilir. Bu faktörler, depresyonun tesirlerini hafifletebilir.
Omega-3 yağ asitlerinin anksiyete üstündeki etkisi de araştırılmıştır. DHA’nın bilhassa anksiyete semptomlarını azaltmada etkili olabileceği düşünülmektedir. Ayrıca, omega-3 yağ asitlerinin sinir sistemi üstündeki düzenleyici etkisi, gerilim yanıtını denetim etmeye yardımcı olabilir.
Cilt Sağlığını Destekler
Omega-3 yağ asitleri, cilt bariyerini koruyarak cilt sağlığını destekleyebilir. Aynı vakitte antioksidan bilhassari yardımıyla cildi serbest radikallerin zararlı etkisinden koruyabilir.
İnsülini Dengeler
Bazı epidemiyolojik çalışmalar, omega-3 sahibi olan besin tüketmenin ya da takviyelerinin tip 2 diyabet tehlikesini azaltabileceğini öne sürmüştür. Ancak, bu hususta daha çok klinik incelemeye gereksinim bulunmaktadır ve tesiri saptamak amacıyla daha çok veriye gereksinim bulunmaktadır.
Yine birtakım tetkiklar, omega-3 yağ asitlerinin insülin duyarlılığını artırabileceğini göstermiştir. İnsülin duyarlılığı, hücrelerin insüline daha etkili bir şekilde reaksiyon vermesi ve kan şekerini daha iyi denetim etmesi manasına gelir. Bu, tip 2 diyabet tehlikesini azaltabilir.
Anne ve Bebek Sağlığını Korur
Omega-3 takviyeleri, prematüre doğum tehlikesini azaltabilir. Ayrıca, annenin omega 3 sahibi olan besinlarden varlıklı beslenmesi bebeğin zeka gelişimine de katkıda yer alır. Göz sağlığını olumlu yönde etkileyen omega 3 yağ asitleri bebek gelişiminde iyi bir görme yeteneği amacıyla hekim onayı ile tercih edilebilir.
Anne karnındaki bebeğin annenin tükettiklerinden aldığı omega 3 yardımıyla, beyin ve sinir hücrelerinin daha ilerlemiş olacağı ifade edilir.
Omega-3 takviyelerinin, postpartum depresyon tehlikesini azaltmada etkili olabileceği gösterilmiştir. Bu dönemde derli toplu olarak omega-3 alımı, annenin ruhsal sağlığını olumlu yönde etkileyebilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ