Kurban Bayramını Kilo Almadan Nasıl Geçirebiliriz

  • 09 Mayıs 2024
  • 98 kez görüntülendi.
Kurban Bayramını Kilo Almadan Nasıl Geçirebiliriz

Kurban Bayramını Kilo Almadan Nasıl Geçirebiliriz
Kurban Bayramı sofralarının, geniş aileyle kurulan varlıklı masaların, tatlıların, kavurmaların bolca yer aldığı süreçte yani Kurban Bayramında kilo almamak amacıyla ne yapmalı, nasıl beslenmeli?
Öncelikle her ne kadar duygusal olarak ailemizle, sevdiklerimizle bir aradayken yemek yeme talebi ve iştahımız artsa da bu sürecin sonrasında rahat rahat kilo alabileceğimizi unutmayalım. Bu halde alınan kiloların daha sonrasında zor verilmesi söz konusu.
Kurban Bayramı günlerinde kilo almamak amacıyla uygulayabileceğiniz en basit yöntemleri listeledim. Her öğünde özenle hazırlanan et sofraları, bayram ikramlıkları ve olmazsa olmaz tatlıları arasında kendinizi kaybetmeden Kurban Bayramı süresince sıhhatli beslenmek ve kiloyu güvenliğini sağlamak olası.
Nasıl mı? İşte, Kurban Bayramında kilo almamak amacıyla en sıhhatli ve basit öneriler!
Kurban Bayramında Kilo Almamak İçin Ne Yapmalı?
Bayramlarda sofralar şenlendiği amacıyla birkaç kilo alma riski de artabilir. Kurban bayramında kilo almamak amacıyla gerçekte birkaç püf noktaya ilgi etmeniz yeterlidir. Dini bir bayramda kurban kesilip etinin yenmesi, sofralarda buluşulması gayet güzel ve sonuçta natural olarak birkaç kilo da alınabilir diyerek Kurban bayramında kilo almamak doğru mu diye fikir edinenler vardır.
İdeal kiloda kalmak, gövde amacıyla de psikolojik dinginlik amacıyla de her vakit en sıhhatli olanıdır. Bayramda kendimi yemek ve tatlılarla ödüllendireyim 2-3 günden bir şey olmaz derseniz tartıda bir sürpriz ile karşılaşabilirsiniz. Bayram sofralarında sohbetle beraber geçirilen sürenin uzun olması namacıylaiyle tüketilen yemek ve tatlı miktarı fark etmeden çok olabilir.
Tıka basa Yemenin mide ve bağırsak sorunlarına namacıyla bulunduğu unutulmamalıdır. Kalabalık bir yemek sofrasında olasıysa salatayı önünüze alın ve salatadan başlayın. Küçük servis tabağı alıp yiyebileceğiniz kadarını (çoksı değil) tabağınıza koyun ve yalnızca onları tüketin. İkram edilen kola, meşrubat, meyve suyu gibi asitli, şekerli içecekler yerine çay, ayran, maden suyu gibi içecekleri tercih edin.
Ziyaretlere gittiğiniz vakit olası bulunduğu kadar aç gitmemeye çalışın. İkram edilen tatlıyı “Ben çok yedim teşekkür ederim.” ya da “Çok güzel gözüküyor ama mideme dokunuyor ya da yediğimde rahatsız oluyorum.” diyerek geri çevirebilirsiniz. Eğer tatlılardan vazgeçemiyorsanız ya da çok çok ısrar ediliyorsa en güzeli birisi ile paylaşmak olacaktır.
Kurban eti yemekleri kuşkusuz lezzetli olur ama siz sofra kurarken etin yanına salata, cacık gibi sıhhatli tamamlayıcılar koyarsanız eti de daha az yemiş olursunuz ve bir denge sağlanabilir. Kurban eti tarifleri hazırlarken soğan ve sebze sote ile eti karıştırarak hazırlama gibi yöntemler yardımıyla yemekleri hafifletebilirsiniz.
Kurban eti nasıl pişer sorusunun çoğu değişik yanıtı vardır. Etin yağı kuşkusuz yemeklere lezzet katar ama aynı vakitte en çok kilo yapacak bölümdür. Yağ tüketimi konusu ile ilgili ilgili olmanız kilo almamak amacıyla mühim bir püf noktadır.
kurban bayramı diyet
Kurban Bayramında Sağlıklı Beslenme Tavsiyeleri
Sabahları büyük bir ılık su ile güne başlayın.
Gün süresince bol su amacıyla.
Kahvaltıyı atlamayın.
Kahvaltıda peynir, tam tahıllı ekmek, yumurta bol sebze, yeşillik olsun.
Tatile gidecekseniz, açık büfelerde kızartılmış gıda ve şarküteri ürünlerden kaçının.
Kahvaltınızı geç yaptıysanız ara öğüne lüzum yok; erken yaptıysanız 1 porsiyon meyve yeterlidir.
Ara öğünleri atlamayın.
Et miktarına ilgi edelim yanısıra bol salata olsun.
Tatlı seçiminde sütlü tatlılar önceliğimiz olsun şerbetli tatlı porsiyonuna ilgi edelim. (Maksimum 2 dilim baklava gibi.)
Sonraki ara öğünlerinizde 1 kase yoğurt tüketebilirsiniz.
En az 30 dakika yürüyüş yapın.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ