Ananas Bilimsel Faydalari Nelerdir

  • 06 Temmuz 2024
  • 51 kez görüntülendi.
Ananas Bilimsel Faydalari Nelerdir

Cilde avantajları vardır
Kalp hastalıkları tehlikesini azaltır
Soğuk algınlığı ve alerji semptomlarını hafifletebilir
Katarakt ve makula dejenerasyonu tehlikesini düşürebilir
Ananas Hangi Vitamin ve Mineralleri İçerir?
Ananas, vitamin ve mineral detaylılığı yönünden varlıklıdır ve bu yüzden sağlığa çoğu faydası vardır. Aynı vakitte kalorisi düşük olan ananas şu vitaminleri içermektedir:
C vitamini: C vitamini, doku onarımına yardımcı olmaktadır. Ananas meyvesinden günlük C vitamini sayısal sayısal değerinizin üçte birini almak mümkündür. Hem de C vitamini, kanser, kalp hastalığına karşı savaşmaya yardımcı olur.
Manganez: Ananas, günlük manganez sayısal sayısal değerinin %100’den çoksına sahiptir. Bu vitamin yardımıyla metabolizma güçlendirilerek, kemik oluşumuna katkı sağlanabilir.
Lif: Günlük lif gereksiniminin aşağı yukarı %10’u ananas ile karşılanabilir. Sağlıklı bir bağırsak amacıyla lif mühimdir ve tok tutarak diyete katkı sağlayabilir.
B vitaminleri: Ananas, tiamin, niasin, B6 ve folat dahil olmak üzere B vitaminleri içermektedir. Bu vitaminler, yiyecekleri enerjiye dönüştürmede tesirli olmaktadır. Aynı vakitte organ ve dokulara oksijen taşımayı gerçekleştiren yeni kırmızı kan hücrelerini ortaya getirmek amacıyla kritik bir ehemmiyet taşır.
Ananasın Zararları Var mı?
Ananas yedikten derhal sonra dilde kaşınma ya da dudaklarda ağrı görülebilir. Bu hal ananasın bünyesindeki bromelain proteinlerinden kaynaklıdır. Bazı insanların ananasa alerjisi bulunabilir.
Ananas yedikten sonra meydana gelen bu açıklanan alerjinin habercisi olabilir:
Cilt kaşıntısı
Vücutta kızarıklık
Karın ağrısı
Kusma
İshal
Nefes almada zorluk
Alerjiniz şiddetliyse şoka girme hali yaşanabilir. Diğer meyvelere, polenlere ya da latekse alerjiniz varsa, ananas alerjisi olma tehlikesiniz daha yüksektir. Ananas tüketimine, kesinlikle alerji testi yaptırıldıktan sonra karar verilmelidir.
Ananas Faydaları Hakkında Sık Sorulan Sorular
İyi bir ananas nasıl seçilir?
Çoğu meyve gibi, yetişkin bir ananas da tatlı ve sulu olur. Fakat yetişkinlaşmamış meyveler yumUşak, kuru ya da ekşi bir tat verebilir. Avokado, şeftali ve muzların aksine, ananas toplandıktan sonra yetişkinlaşmaya devam etmez. İyi bir ananas seçerken, dışının parlak turuncu bir renk olması yetişkinleşmiş bulunduğunu göstermektedir. Yeşil olan ananas şimdilik yetişkinlaşmamıştır. Aynı vakitte ananasın üstünde yer alan gözler büyükse iyi bir ananas bulunduğunun belirtisidir.
Ananas nerede yetişir?
Ananas meyvesi, daha çok Akdeniz ikliminin hakim bulunduğu bölgelerde yetişir. Türkiye’de ananas yetişmesi amacıyla en elverişli bölgeler Antalya, Mersin ve Adana’dır.
Ananas nasıl saklanır?
Ananas seçiminden sonra hatalı saklama şekilleri meyveleri bozabilir. Ananası saklamanın yolları şu şekilde sıralanabilir:
Oda ısısında: Çoğu ananas, oda ısısında aşağı yukarı iki gün süresince bozulmadan durabilir. Direkt güneşten ve ısı kaynaklarından uzak tutmak mühimdir.
Buzdolabında: Buzdolabına bütün, kesilmemiş bir ananas aşağı yukarı beş gün dayanabilir.
Kesildikten sonra: Taze kesilmiş ananası suyunun içersinde saklayarak, hava geçirmez bir kapta 5 güne kadar tutabilmek mümkündür.
Hamilelikte ananas yenir mi?
Hamileliğin ilk 3 ayında ananas tüketmenin düşük tehlikesini artırabileceği değerlendirilir. Anne adayının hamilelikteki sıhhat hali da göz önüne alınarak bu süreçte ananas tüketip tüketmemesi konusu ile ilgili hekimine danışmak daha sıhhatli olacaktır.
Her gün ananas yenir mi?
Ananas derli toplu olarak tüketilebilecek düşük kalorili bir gıdadir fakat çok tüketildiğinde kan şekerini yükseltebilir.
Ananas kilo verdirir mi?
Ananas metabolizmayı süratlendirici ve yağ yakıcı tesirsiyle beraber aynı vakitte düşük kalorili bir gıda bulunduğu amacıyla kilo verme sürecinize yardım eder.
Ananas ödem attırır mı?
Ananasın içersinde yer alan faktör maddelerden biri de bromelaindir. Bromelain yardımıyla dokularda biriken sıvı dışarı atılır ve bu sayede bedentaki ödem atılmış olur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ