HIRKA Ve BLUZ TAKIMI YAPILIŞI
HIRKA Ve BLUZ TAKIMI YAPILIŞI
Sevgili Arkadaşlar..
Bugün Derya Hanımın Programında Tanıttığım Hırkanın yapılışı ve şemaları ekte bilgilerinize sunulur…
Yapımı sırasında takılan olursa benimle irtibat kurabilir. Yakında bunun videosunu YouTube kanalıma koyacağım..
Selamlar Saygılar
ÖRENADAM.
HIRKA ve BLUZ TAKIMI YAPILIŞI
Malzemeler: 9 adet Nako Denim yumak , 3.5 no tığ
YAPILIŞI:
1. 168 Adet zincir çekilir.
2. Bu zincir üstüne 3 kere de çıkılan trabzan yapılı ile 2 zincir atlayarak kafes örgü yapılır.
3. 2. Sıra kafes yapılır iken , 10. Cu kafese 2 adet dolgu trabzan yapılır. Bu 20.ci ve 30.cu diye devam ederek sıra sonuna gelinir.
4. Aşağıdaki şema takip edilerek her sırada dolgular gereken yerlere yapılarak, örgümüz 1 m ya da 125 cm boya gelene kadar örülür..
5. Bu boya ulaşınca yaka alanı ayrılarak ( bir piramit uzaklık kadar ) ön kısımlar iki parça şeklinde aynı uzunlukta örülerek bitirilir..
BLUZ un YAPILIŞI:
1. 15 Zincir çekerek göğüs parçaları yapılmaya başlanır.. tığ üstünde 3 zincir geriye dönülüp 4. Zincire trabzan yapılır.
2. Sıra sonuna gelince bir zincir çekilir geri dönüş trabzanları yapılmaya başlanır ( 15 adet çekilen zincir üzerin )
3. Sıra sonuna gelince 3 zincir çekip üste çıkılır geri dönülür. Geri dönerken arka ilmekten batarak trabzan yapılır ki kabarık görüntü verilsin..
4. Tek zincirlik yere gelince 2 trabzan yap bir zincir çek yine 2 trabzan yap ( artırım yapmış oluyoruz. ) başka trabzanların üstüne trabzan yapılarak sıra tamamlanır.
5.
6. Bu şekilde tek zincirlik yerlerde 2trabzan 1 zincir 2 trabzan yaparak artırılır ve 7 sıra örülerek göğüs parçaları tamamlanır. Diğer ikinciside yapılır ve sivri kısımlarından birleştirme yapılır.
7. Göğüs parçalarının üst alanına bir sıra sık iğne gerçekleştirdikten sonra üzerlerine kafes trabzan yapılır.. göğüs ortasına gelindiğinde 3 zincirlik yer atlanarak eksiltilirki orta kısım toplansın
8. 2 sıra kafes örgüden sonra üzerlerine bir sıra trabzan yapılır.
9. Aynı şekilde örmeye devam edilerek göğüs uzaklığına ideal ölçüde örülür. Uçlarına fitil örgü yapılarak bağlama uçları oluşturulur.
10. Göğüs parçalarının alt alanı da aynı şekilde örülür Sadece orta kısımda eksiltme yerine artırma yapılır ki düz bir manzara elde edilsin.
11. Bu kısımda bittikten sonra Bluzun arka alanı örülmeye başlanır. Göğüs parçalarının ortasına kadar yere yanlardan trabzan yapılır ve bunun üstüne ister kafes örgü ister trabzan yapılır… Yada sırt ölçüsü kadar zincir çekilerek bunun üstüne dolgu ya da kafes örgü yapılarak arka kısım bitirilir,