Kore Stili Kız Bebek Yeleği Yapılışı

  • 28 Ocak 2020
  • 2.658 kez görüntülendi.
Kore Stili Kız Bebek Yeleği Yapılışı

Kore Stili Kız Bebek Yeleği Yapılışı
Merhabalar
Bu modelimiz Kore hayranları amacıyla!
Kore dizilerine ilgim bulunduğu doğrudur. Esasında bu ilgim yalnızca dizilerle sınırlı kalmadı, Kore kültürünü, yemeklerini ve hem de Koreli kadınların neler ördüklerini incelemeye kadar uzandı. Bu yeleği de Koreli kadınların yapmış olduklarından esinlenerek, uzun uğraşlar neticesi meydana çıkarmayı başardım. Ama sizin benim kadar uğraşmanıza lüzum yok zira en ince ayrıntılarına kadar, dilim döndüğünce sizlere anlatmaya çalışacağım.
İsterseniz derhal tarifimize geçelim!
Malzemeler
1 adet Yarnend Classic Baby Yeşil (MU04002) renk el örgü ipi
4 mm şiş
4 adet düğme
Yün iğnesi
Örgü Tekniği
Haroşa: Hep düz örülecek.
Düz örgü
Ters örgü
Kesme 1: Örgümüzün sağ doğrultusunda iki ilmeği düz olarak alarak tek ilmeğe düşürerek kesme yapacağız.
Kesme 2: Örgümüzün sol doğrultusunda kesme yapmadan önceki ilmeği örmeden alacağız, ileri ilmeği düz örüp örmeden aldığımızı üzerinden geçireceğiz.
Yapılışı
Modeli erkek bebekler amacıyla çalıştığımdan ilikleri sağdan açtım, kız bebekler amacıyla çalışmak dilerseniz iliklerini sol doğrultudan açmayı unutmayın.
Arka
1) Şişe 58 ilmek atıyoruz ve toplam 34 haroşa çizgisi (18 cm) imkan kadar örüyoruz.
2) Şimdi koltuk altından kesimlere başlayacağız. Sağ doğrultu amacıyla 5 ilmek örüyoruz, 6. ve 7. ilmeği düz olarak kesiyoruz (Kesme 1) ve sıra sonundan 7 ilmek kalana kadar örmeye devam ediyoruz. 7. ilmeği örmeden şişe alıyoruz, 6. ilmeği düz örüyoruz ve örmeden aldığımız ilmeği üzerinden geçiriyoruz (Kesme 2). Kalan ilmekleri düz örerek sırayı tamamlıyoruz.
3) Arka sırada ilk iki ilmeği ve son iki ilmeği ters örüyoruz, geri kalan ilmekleri tekrar düzden haroşa olarak örmeye devam edeceğiz. Örgü sonuna kadar, ilk iki ve son iki ilmeği arkadan ters örmeyi unutmuyoruz. Böylece ön doğrultuda ince bir biye elde etmiş olacağız.
4) Anlattığım şekilde toplamda hem sağdan hem soldan 9’ar kesme imkan kadar örüyoruz. İlmek sayımız kırka düşecek.
5) Bu 40 ilmeği de toplam 10 haroşa çizgisi daha örüyoruz ve 11. haroşa çizgisinde bütün ilmekleri birbirinin üzerinden geçirme tekniği ile kesiyoruz.
Arka parçamız hazır!
Ön
Sağ ön parça ile başlıyoruz.
1) Şişe 34 ilmek atıyoruz ve bütün ilmekleri düz örüyoruz.
2) Arka sırada, ilk iki ilmeği ters geri kalan ilmekleri düz örüyoruz ve örgü süresince arkadan kıyı biyesi amacıyla ilk iki ilmeği ters örmeye devam ediyoruz.
3) Örgünün boyu 6 haroşa çizgisi oluncaya kadar örüyoruz. 7. haroşa çizgisinde ilk iliğimizi açıyoruz. Bunun amacıyla de şişte son 6 ilmek kala, 6. ve 5. ilmekleri beraber düzden kesiyoruz, 1 doluyoruz, 4 düz örerek sırayı bitiyoruz.
Örgü süresince 9 haroşa çizgisi arayla 3 kez daha ilik açarak toplamda 4 defa ilik açıyoruz.
4) Örgü boyu 34 haroşa çizgisi olunca sağ doğrultudan kolu, sol doğrultudan da yakayı kesmeye başlıyoruz. Bunun amacıylase, ilk 5 ilmeği düz örüyoruz, 6. ve 7. ilmekleri beraber düzden kesiyoruz (Kesme 1) ve sıra sonundan 7 ilmek kalana kadar devam ediyoruz. 7. ilmeği örmeden şişe alıyoruz, 6. ilmeği düz örüyoruz ve örmeden aldığımız ilmeği üzerinden geçiriyoruz (Kesme 2). Kalan ilmekleri düz örerek sırayı tamamlıyoruz.
5) Arka sırada ilk iki ilmeği ve son iki ilmeği ters örüyoruz, geri kalan ilmekleri tekrar düzden haroşa olarak örmeye devam ediyoruz.
6) Toplamda koltuk altından 10 kesme, yaka kısmından da 13 kesme yapıyoruz ve şişte 11 ilmek kalıyor. Bu 11 ilmeği 8 haroşa çizgisi daha örüyoruz.
7) 9. haroşa çizgisinde bütün ilmekleri birbirinin üzerinden geçirme tekniği ile kesiyoruz.
Sağ ön parçamız hazır!
Sol önü de sağ önün zıttı olarak çalışıyoruz.
Omuz ve yan dikişlerini tamamlayıp düğmelerini dikiyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ