Yakadan Başlamalı Bebek Hırkası Kaç İlmekle Başlanır

  • 22 Nisan 2018
  • 2.489 kez görüntülendi.
Yakadan Başlamalı Bebek Hırkası Kaç İlmekle Başlanır

Yakadan Başlamalı Bebek Hırkası Kaç İlmekle Başlanır
Örgü modelleri ve bu modellerin yapılışlarını paylaştığımız sitemizde bunun gibi özenle hazırlanmış çokça husus bulacaksınız. Farklı başlıkları da ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz. Mutlaka ilginizi çekecek örgü modelleri yapılışları bulacaksınız. Son moda örgü modelleri ve yapılışları , dantel modelleri, dikiş nakış ile alakalı el işleri, örgü modelleri detaylı anlatımlı , resimli anlatımlı örgü modelleri bizim sitemizde. Güncel örgü modellerini takip ediyoruz ve sizler amacıyla sıksık araştırıyoruz
Örmesi çok kolay. İlmek adetlerini alçakta açıklama alanında verdik. Bu rakamlar 3 yaş amacıyla uygundur. Ama yinede siz kendi ölçünüzü saptamak amacıyla şu yolu izleyin; Şişinize 20 ilmek atın ve 5, 6 sıra düz örgü örüp ilmekleri kesin. 20 ilmek kaç cm olmuş bakın. Sonra örmek dilediğiniz ebata göre hesaplayın. Mesela 20 ilmek- 10 cm ise kaç ilmek 30 cm eder? (30 x 10 / 20) yani ilmek adetlerini birbiri ile çarpıp elde etmek istediğimiz cm’ye bölün. Tüm örgülerinizi başlarken bu tekniği uygulayın. Çünkü ipin kalınlığı, şişin numarası, sarfedilen örnek, ören elin sıkılık seviyesi gibi faktörler örgünün başlama adetlerini etkiler.
(Bu mont amacıyla 500gr Anchor Panda ipe gereksinimiz var. Anakuzusu da kullanabilirsiniz.
Anchor Panda krem rengi ile 5 numara şişe 36 ilmek attıyoruz.
İlk 4 sırayı haraşo örüyoruz.
Sonraki sıralar düz örgü olarak devam ediyor.
37 cm uzunluğuna gelince her iki yandan 3 ilmek kesiyoruz.(kol oyuntusu amacıyla)
Sonraki sıralarda her sırada iki yandan birer ilmek eksiltiyoruz.
20 cm süresince bu şekilde ördükten sonra şişimizde 14 ilmek kalıyor, bir defada kesiyor ve arkayı bitiriyoruz.
Ön parçalar amacıyla 19 ilmek ile başlıyoruz. Arkaya göre örüyoruz.
Düz krem rengi ip ile cep amacıyla 2 adet kare parça örüyoruz. Üzerini renkli iplerle zevkimize göre işliyoruz. Cep yerlerine dikiyoruz. Aynı prosedürü bu sefer üçgen parçalar yaparak yaka uçlarına dikiyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ