Arabalı Bebek Patiği Yapılışı

  • 08 Mart 2018
  • 2.576 kez görüntülendi.
Arabalı Bebek Patiği Yapılışı

Arabalı Bebek Patiği Yapılışı
2 numara şiş kullanıyoruz. Flora kırmızı-kara-beyaz iple örüyoruz. Sizler ip markasını değiştirebilir, istediğinizi seçebilirsiniz.
Verdiğim ilmek sayıları 30 numara erkek çocuk ayağına göre. İp kalınlaşıp şiş numarası büyüdükçe ayak numarası küçülüp büyüdükçe ilmek sayılarının aynı şekilde sabit kalmayıp değişeceğini düşünerek örelim lütfen.
Yapacak olanlara basit gelsin.
Başlayalım mı?
Bitmiş durumu yukarıda duruyor. Patik alttan ve yandan dikilerek bitiriliyor. Bittikten sonra iğneyle kaş ve göz yapabilirsiniz. Tığla tekerlek yapıp dikebilirsiniz. Şimdi başlayalım.
Siyah, kırmızı flora ip, beyaz elsan ip kullandım. 2 numara şişle ördüm. Şişimize kara ipimizle 67 ilmek atıyoruz. Toplam 8 sıra haraşo öreceğiz. Her arka sıraya geldiğimizde 2 arttırma yapacağız. İlk sıra haraşonuzu ördükten sonra arkaya döndük. 32 ilmek ör 1 arttır 3 ilmek ör 1 artır 32 ilmeği ör. Öne gelince haraşo ör. Arkaya dönünce 32 ilmek ör 1 arttır 5 ilmek ör 1 arttır 32 ilmek ör. Öne gelince haraşo ör. Arkaya dön 32 ilmek ör 1 arttır 7 ilmek ör 1 arttır 32 ilmek ör. Önü haraşo ör. Arkaya dönünce 32 ilmek ör 1 arttır 9 ilmek ör 1 arttır 32 ilmek ör. Önü haraşo ör. Arkaya dönünce 32 ilmek ör 1 arttır 11 ilmek ör 1 arttır 32 ilmek ör. Önü haraşo ör. Arkaya dönünce 32 ilmek ör 1 arttır 13 ilmek ör 1 arttır 32 ilmek ör. Önü haraşo ör. Arkaya dönünce 32 ilmek ör 1 arttır 15 ilmek ör 1 arttır 32 ilmek ör. Önü haraşo ör. Toplam 81 ilmeğimiz imkan kadar arttırıyoruz. 8 sıra kara haraşo örmeyi bitirince kara ipimizle işimiz bitiyor.
8 sıra haraşo ördük kara ipimizle. Arkaya kırmızı ipimizi takıp sadece arka sırayı haraşo örüyoruz. Öne döndüğümüzde ters-düz olmak üzere kırmızı ipimizle örneğimizi koyuyoruz. Toplam 11 sıra kırmızı flora ipimizle 1 ters-1 düz örüyoruz.
11 sıra kırmızı flora ipimizle ters-düz örme prosedürünü bitirdikten sonra patiğimizin burnunu oluşturacağız. Patiğimizin ortasını bulacağız ve her sağa-sola gittiğimizde bir ilmek keseceğiz.
Sağdaki şişe 33 ilmek,ortadaki şişe 15 ilmek, soldaki şişe 33 ilmek istikbal şekilde şişlerimize ilmeklerimizi dağıtıyoruz. Sağ ve sol şişlerde rastgele bir örme işlemimiz olmayacak. Sadece ortada 15 ilmek tespit edilen şişimizle sağa ve sola gittiğimizde ilmek keseceğiz. 15 ilmek tespit edilen şişimizdeki ilmekleri ördük önde keseceğimiz vakit son ilmeği sol şişe alıyoruz. İpi arkaya alıyorsunuz. Şişi ilmeklerin içinden öne değil ucu arkaya bakacak şekilde sokuyorsunuz 2 ilmeğin içinden ipi geçiriyor, yani kesiyorsunuz. Arkada ilmek keserken son ilmeği sol şişe alıyorsunuz. Şişi ilmeklerin içine sokuyorsunuz ipi üzerine atıp 2 ilmeği topluyorsunuz. Arkada ve önde her ikisindede ilmek kesip arka yada ön doğrultua döndüğünüzde ilk ilmeği örmüyorsunuz. Böyle yaparsanız örgünüz daha güzel olur. Sağ ve sol şişlerinizde 23’er ilmek kalana kadar kesmeye devam ediyorsunuz.
Sağ ve sol şişlerde 23’er ilmek olduktan sonra arkadan beyaz ipi takıyoruz. Yalnızca arkada beyaz ipi haraşo örüyoruz. Öne döndüğümüzde düz arkaya döndüğümüzde ters olacak şekilde beyaz ipimizle 10 sıra örüyoruz.
Beyaz ilmeklerimiz bittikten sonra beyazla ördüğümüz pencerenin sağ ve sol yanlarından 7 ya da 8’er ilmek çıkarıyoruz. Nasıl ilmek çıkarıyorsunuz? Kırmızı ip arkada dururken tığla öndeki ilmeğin içinden ilmek çıkarıp şişe çıkardığımız ilmeği alıyoruz. Resimde gördüğünüz gibi pencerenin sağ ve sol yanlarında 7’şer ilmek çıkardım, her doğrultu kırmızı flora ip oldu…
Bundan sonra kırmızı flora ipinizle önden 9 sıra düz örülmüş imkan kadar örüyorsunuz. Arkadan ilmekleri kesip bitiriyorsunuz. Bitirdikten sonra fark edeceksiniz örgü öne doğru kıvrılacak. Bunu bir iğne sayesinde kırmızı iple dikerek sabitleyebilirsiniz. Patiği alttan ve yandan dikeceksiniz. Beyaz kısma kaş, göz yapabilirsiniz iğne sayesinde. Tığla tekerlek yapıp dikebilirsiniz

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ