Bere Modelleri Yapılışı

  • 15 Aralık 2017
  • 2.606 kez görüntülendi.
Bere Modelleri Yapılışı

Bere Modelleri Yapılışı,
Yıldızlı bere gerçekleştirme amacıyla lüzumlu olan malzemeler:
5,5 mm tığ,
Bu tığa ideal kalınlıkta 2 adet yumak (buradaki örnekte gri ve açık pembe renkte yumak tercih edilmiştir)
Makas
Etamin iğnesi
İşaretleme halkası (İsteğe bağlı)
Berenin yapımına lastik alanından başlanır.
Lastik alanı: Gri ip sol eldeki işaret parmağına dolanır. Tığ sağ ele alınır. İlmek alınarak tığ ilmeğin arasından geçirilir. 11 zincir çekilir.
İlmek almadan tığa yakın olan ikinci zincir boşluğuna batılır, ilmek alınarak çekilir ve bu şekilde zincir boşluğuna sık iğne örülmüş olur. Aynı prosedür tüm zincir boşlukları doluncaya kadar tekrarlanır. Toplamda 10 sık iğne örülür.
1 zincir çekilir ve motifin arkası çevrilir. Sık iğneler ilk ve son zincir boşluklarının iki yanağının altından, orta kısımlarda ise üst doğrultuda kalan yanağın amacıylae batılarak örülür. Lastik alanı istenilen uzunluğa gelene kadar her sıranın başına gelindiğinde bu adımdaki prosedürler sırayla takip edilir. Sık iğneli sıralar sayın ve sayının çift sayı olmasına ilgi edin. Buradaki örnekte 70 sıra sık iğne örülmüştür.
Lastik alanın iki kenarı bir araya getirilir, 1 zincir çekilir ve her zincir boşluğuna bir adet olacak şekilde toplam 10 sık iğne ile iki uç birbirine birleştirilir. Birleştirilen kısım iç doğrultuda kalacak şekilde lastik ters düz edilir. Gri ip kesilir.
1. Sıra: Açık pembe renkteki ip sol eldeki işaret parmağına dolanır. Tığ sağ ele alınır. Zincir çekilerek pembe ip, gri ip ilmeğinden geçirilir. 2 zincir çekilir. Her bir zincir boşluğuna 2li trabzan örülür. Sıranın sonu sık iğne ile birleştirilir. Toplamda oluşturulan ilk lastik kısımla aynı olmalı: 70-72 trabzan.
2. Sıra: 2 zincir çekilir. Tüm trabzanların üzerlerine birer trabzan örülür. Bu trabzanlar sırayla bir önden ve bir arkadan şeklinde örülür.
3. Sıra: Gri ipe geçilir. 1 zincir çekilir her bir önden ve akadan trabzanın üstüne bir adet önden sık iğne yapılır. İp kesilir ve etamin iğnesi sayesinde son kısım düzeltilir. (Düzeltme prosedürü amacıyla videoyu seyredebilirsiniz.)
4. Sıra: (Pembe) 1. Sıra gibi örülür fakat batılacak ilmekler pembe örülen alanın en üstündeki zincir boşluklarıdır.

5. Sıra: (Pembe) 2. Sıra gibi örülür.

6. Sıra: (Gri) 3. Sıra gibi örülür.

7. Sıra: (Pembe) 4. Sıra gibi örülür.

8. Sıra: (Pembe) 5. Sıra gibi örülür.
9. Sıra: (Gri) 6. Sıra gibi örülür.
10. Sıra: (Pembe) 4. Sıra gibi örülür.
11. Sıra: (Pembe) Alttaki 5 trabzana sırayla önden arakadan trabzanlar yapılır. Sonra gelen iki trabzan birleştirilerek arkadan trabzan yapılır. Sıranın sonuna kadar 5 arkadan/önden trabzan ileri iki trabzanın üstüne 1 arkadan trabzan yapılır.
12. Sıra: (Gri) 3. Sıra gibi örülür.
13. Sıra: (Pembe) 4. Sıra gibi örülür.
14. Sıra: (Pembe) Alttaki 3 trabzana sırayla önden arakadan trabzanlar yapılır. Sonra gelen iki trabzan birleştirilerek arkadan trabzan yapılır. Sıranın sonuna kadar 3 arkadan/önden trabzan ileri iki trabzanın üstüne 1 arkadan trabzan yapılır.
15. Sıra: (Gri) 3. Sıra gibi örülür.
16. Sıra: (Pembe) 4. Sıra gibi örülür.
17. Sıra: (Pembe) Alttaki tüm trabzanlar çift çift birleştirilerek 1 önden 1 arkadan trabzan yapılır.
18. Sıra: (Gri) 3. Sıra gibi örülür.
19. Sıra: İlmekler 2li trabzanlarla dörder dörder toplanır. Her toplamadan sonra bir zincir çekilir.
İp biraz uzun bırakılıp kesilir. Etamin iğnesi kullanılarak çoğalan ip son zincir boşluklarından geçirilir ve tepedeki boşluğun kapanması amacıyla sıkıca çekilir. İçerden tepenin kapanması amacıyla karşılıklı birkaç kere dçiftr ve çoğalan uç kesilir.

kaynak tigmucizesi.com

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ