Sevgililer Gününe Özel Yelek ve Şal Modeli

Sevgililer Gününe Özel Yelek ve Şal Modeli

Sevgililer Gününe Özel Yelek ve Şal Modeli
Sevgililer gününe özel yelek ve şal modeli olarak kullanacağınız çok şık bir model anlatacağım sizlere… Bu özel modellerin yanısıra beğeneceğinizi düşündüğüm daha evvelce görülmemiş modellere de yer verdim.
Örgü yelekleri genelde yaşı ileri hanımlar tercih ettiği amacıyla classic model anlatımları çoğunluk kazanmaktadır. Yaşı genç ve tarz sahibi hanımlar daha çağdaş ve farklı yelek modelleri istiyorlar.
İlla bir modelin güzel olması amacıyla çok zor olması gerekmez. Kolay oluşturulan modellerde gayet şık olabilir. Yukarıda resimdeki modeller düz örgü ile yapılmış basit yelek modelleridir.Ama genel olarak para karşılığı örgü örüp satanlar ve çeyiz hazırlığı yapanlar biraz ağır model tercih etmekteler.
Eskiden dönerek oluşturulan paspas modelleri vardı. Aynı teknik kullanılarak yelek yapılmaktadır. Her isteğe ve zevke göre seçenekleri sizler amacıyla araştırıp anlatmaya çalışıyorum. Gelen ilgi ve talepler tarafında hiç görülmemiş modelleri anlatmaya çalışıyorum.
Bugün hazırladığım model 20 ilmekle yapılıyor. Dilerseniz modeli yalın olarak kullanabilir yada benim gibi aralarına su yolu modelini koyabilirsiniz. Su yolu modeli 4 ilmekle yapılıyor. Toplamda 24 ilmek ve katları hesaplanıp 4 ilmek ek edilmelidir. 3 numara şişle çalıştım.
Su yolu modeli bir düz bir dola iki ilmeği düz örerek kes ve bir dola şeklinde ön yüzde örülürken arka doğrultuda ise bir ters ör bir dola iki ilmeği bu defa ters örer gibi kesip bir adet ters ilmek keserek yapın.
Ana modele gelince 6 ilmek ters örüp ortada kalan 8 ilmeği burgu yapıp düz olarak örün. Sonra yine 6 ilmek ters örün. Arka doğrultuda tüm ilmekleri bulunduğu gibi örün. Tekrar ön tarafa geçince iki ilmeği ters örüp bu defa 4 adet olan düz ilmekle 4 adet ters ilmeğe yer değiştirip burgu prosedürünü yapın.
Sonraki sırada iki adet ters ilmek örüp 3 adet düz ilmek örüp son düz ilmeği 4 adet ters ilmeğin arka kısmına alın. Önce ters ilmekleri örüp sonra atlattığımız ilmeği düz örün. Sonra başka ters ilmeklerin arasında kalan ilk düz ilmeği kafaya alıp düz örün.
Sonra kalan 4 ilmeği ters örüp 3 adet düz ilmek örün ve son iki ilmeği ters örüp modeli bitirin. Sonra iki ters ilmeği örüp kalan 3 düz ilmeğin iki adedini örüp son ilmeği yine meydana alın. Bu şekilde düz ilmekleri meydana alarak örün. Ortaya aktaracak düz ilmek kalmayıncaya kadar devam edin sonra model bitecek. Tekrar en kafaya geçip kenarlarda 6 ilmek ters örüp ortada kalan 8 ilmeği burgu prosedürü yapıp düz örün.
Model burgulu bulunduğu amacıyla toparlayan bir yapıya sahiptir. Bu yüzden evvelce bir model numune çıkartıp kaç santim yaklaştığını ölçün ve bunu ölçü alarak kendiniz amacıyla kaç model gerekliliğini bulun. Hem modelin yapılışını öğrenmiş olacaksınız hemde doğru ölçü ayarlamış olacaksınız,

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ