Derya Baykal Bebek Patigi
Derya Baykal Bebek Patigi
Bebek patiği gerçekleştirme isteyenlere şiş işi kolay bebek patiği tarifi. Yenidoğan bebekler amacıyla şiş işi ile çok güzel örgü patikler yapabilirsiniz.
Örgüye yeni başlayanların dahi rahatlıkla yapabileceği bir modelin anlatımını sizlerle paylaşıyoruz. Bu bebek patik modeli şiş işi ile yapılmaktadır. 1 yaşına kadar bebeklerin giyebileceği bu patik modelinin adetlerini ve yapılış detaylarını paylaştık. Sizlerde patik yapacaksanız bu örneği tercih edebilirsiniz.
Örgücü bayanların en çok gerçekleştirdikleri işler arasında olan bebek patikleri arasından en güzel olan modelleri daha evvelce sitemizde yayınlamıştık. her geride bıraktığımız gün yeni modellerin anlatımlarınıda paylaşmaya devam ediyoruz. Önceden paylaştığımız örneklere bebek patikleri kategorisinden ulaşabilirsiniz. Şimdi şiş işi kolay bebek patiği tarifine bir göz atalım. Patiğin yapılışı ve ayrıntıları aşağıda! Model mervenin_orgu_dunyasi sayfasından alınmıştır,
Hadi ipleriniz şişleriniz hazırsa başlayalım mı,
Ben Himalaya Bebe lüks ve 3.5 no şiş kullandım . Sizler elinizdeki rastgele bir bebe ipini kullanabilmeniz mümkün . Benim yaptığım sayılarla 1 yaşına kadar ideal bir patik olacak.
1* şişimize 41 ilmek atıyoruz ve bir sıra haroşa örüp ön yüze geliyoruz . Kenardaki 2 ilmeği örüp bir adet artırma yapıyoruz . 18 ilmek ör 1 artır 1 ilmek ör 1 artır 18 ilmek ör 1 artır 2 ilmek ör .böylece ilk sıramız bitti.
Arkada bütün ilmekleri haroşa örüyoruz. Ben artırma prosedürünü saklı artırma olarak yaptım dilerseniz dolayarak da yapabilirsiniz .
Artırma prosedürünü hep ön yüzde yapıyoruz .
2*Şişimizde toplam 61 ilmek olduğunda yani toplam 6 sıra haroşa olduğunda örgünün ön yüzünde ikinci renk ipimizi takıyoruz ve 4 sıra düz örüyoruz . Arka yüzde yani 5. Sırada mavi ipi taktığımız yerdeki aşağıdaki ilmekle birlikte üsteki şişimizdeki ilmeği birlikte örerek fitilli alanı yapıyoruz . ( 3. Resimde gösterdiğim gibi)
Şimdilik bu kadar birazdan ikinci bölümü paylaşacağım . Malum ben işten yeni geldim . Ben işlerimi yapar iken sizlerde bu bölümü yapabilirsiniz,
En son fitil alanını yapmıştık . Sıra geldi üst alanını yapmaya .
Örgünün ön alanında beyaz ipimizle hiç eksiltme yada artırma yapmadan 61 ilmek üzerinden 3 sıra haroşa örüyoruz ve ön doğrultuda şimdi eksiltmelere başlıyoruz . Burda şişimizdeki ilmek miktarını 20-21-20 olmak 3 e bölüyoruz. 20 ilmek ör 21 ve 22. ilmeği birlikte örerek kes 17 ilmek ör 2 ilmeği birlikte örerek kes ve tekrar 20 ilmek şeklinde sırayı tamamlıyoruz . Arka sırayı haroşa örerek öne geliyoruz . Yine 20 ilmek örüp iki ilmeği kesiyoruz 15 ilmek örüp iki ilmeği birlikte örerek kesiyoruz 20 ilmek örüyoruz. Kesmeleri bu şekilde hep ön doğrultuda ortadaki ilmekler bitinceye kadar yapıyoruz . En son kesmede ortada kalan 3 ilmeği birlikte kesiyoruz . Böylece kesme prosedürü bitti. Şimdi şişimizde 41 ilmek kaldı .
Devamı birazdan.
Not: isteyen arkadaşlar patiği tek renk olarak örebilirler. Sayfada tek renk olarak yapılışını da görebilirsiniz,
Evet geldik son bölüme . Kesme prosedürü bittikten sonra şişimizde 41 ilmek kalmıştı şimdi kenarda bir ilmek artırıyoruz ki ilmekler denk gelsin . 42 ilmek üzerinden 7-8 sıra bir ters bir düz örüyoruz . Mavi ipe sıra gelince ipimizi arka yüzde bağlıyoruz ki çizgili kısım altta kalsın. Önce 21 ilmeği 7 sıra örüp kesiyoruz sonra başka 21 ilmeği mavi iple 7 sıra resimde gördüğünüz gibi örüp kesiyoruz . En son olarak dikip bitiriyoruz,
Ben elimde olan ahşap düğmeleri kullanarak süsledim . Sizler de dilediğiniz bir şekilde süsleyebilirsiniz kolay gelsin