Tunus İşi Battaniye Modeli Yapılışı
Tunus İşi Battaniye Modeli Yapılışı,
Tunus işi pıtırcıklı bebek battaniyesi ilk olarak Tunus yöntemi ile yapılmış. Tunus işi sayılı örgüden battaniye yapılışının ayrı ayrı ayrıntılı Türkçe videolarına ulaştım. Bir arkadaşımın önerisiyle bulduğum bu güzel Tunus işi rakamlı bebek battaniyelerinin yapılışını izledikten sonra yapılabileceğini düşünmeye başladım.
Tunus işi bebek battaniyesi rakamları 1-2-3-4-5-6-7-8-9 şeklinde olup, çocuklarınızın sevdiği futbol takımına dair kuruluş tarihli ya da doğum tarihlerini gösteren numaralı Tunus işi bebek battaniyeleri yapabilirsiniz. Tunus işiyle oluşturulan çalışmalar olarak ilk aklıma gelenler Afgan bebek battaniyesi, pıtırcık örgüsüyle oluşturulan battaniyeler, baklava şeklinde battaniye, kurdele fiyonk battaniye gibi farklı desenler yapılabileceğini söyleyebilirim.
Anlatımlı çalışmalardan yararlanarak baklava desenli boncuklu tunus battaniye örneği de yapabilirsiniz. Esasında araştırdığım çalışma sıralı baklava desenli tığ işi bebek battaniyesi modelidir. O modeli çok seviyorum. Bulur bulmaz da sizlere aktaracağım.
Rakamlı örgü battaniye çeşitlerini her motif amacıyla uygulayabilir ve Tunus battaniyeleri örneğinde nako bebek ipi ile birkaç farklı ip numuneleri ile denemeler de yapabilirsiniz. Örnek resimlerde görüldüğü gibi kare motiflerin dört bir yanı çerçeve şeklinde pıtırcık Tunus örneği ile düşünülmüş. Bu da battaniyeye ayrı bir görünüme kavuşturmuş.
Tunus işi battaniye motifi amacıyla 1 ile 9 rakamları arasında örgü battaniye kullanacağınız ipin ince olmamasına ilgi edin. Bu seferde battaniye yapımı tamamlanınca ufak bir görüntü ile karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden ne çok kalın ne çok ince kullanın. Kalın ip tüketimi kaba görüntüye sebebiyet vereceği amacıyla ikisinin ortasını tutturmalısınız.
Zarif ince ipler ile mevsimlik örtüler meydana çıkarabileceğinizi unutmayın. Diz üstü battaniye amacıyla sarfedilen yapraklı bahçe örneğini de düşünebilirsiniz. Şişle örgü daha zarif bir numune oluşturacağı amacıyla ilaveten öneriyorum.